Patarimai, kaip pasirinkti granulinį katilą

Granuliniai katilai yra puiki alternatyva šilumos siurbliams ar dujiniam šildymui. Kadangi granuliniai katilai sparčiai populiarėja, vis daugiau žmonių renkasi būtent juos. Tačiau renkantis reikia nepamiršti, kad svarbu ne tik kokybė, bet ir kiti dalykai, kurie turi daug įtakos tam, kaip veiks granulinis katilas ir ar jis suteiks norimą šilumą.

Galia

Norint, jog granulinis katilas apšildytų visas patalpas, labai svarbu iš karto pasirinkti reikiamą galią. Tokiu būdu galėsite negalvoti apie tai, kad galbūt ne visi namai bus apšildyti. Pasirinkti reikiamą galią sudėtinga, todėl naudinga pasitarti su parduotuvės konsultantais, jie ne tik galės patarti, kokią galią pasirinkti, bet ir atsakys į rūpimus klausimus.

Kaina

Granuliniai katilai kainuoja įvairiai, todėl nenuostabu, kad tam tikrais atvejais kyla klausimas, kurį pasirinkti. Juk kiekvienas nori sutaupyti, tačiau tuo pačiu ir pasirinkti kokybišką gaminį. Tam tikrais atvejais naudinga skirti šiek tiek daugiau laiko, jog pasidomėti, kokios šiuo metu yra rinkos kainos ir nuspręsti, kiek skirti granuliniam katilui.

Gamintojas

Granulinius katilus siūlo daug gamintojų, tačiau tik dalis jų žino, kaip kokybiškai pagaminti gaminį, kuris ne tik ilgai tarnautų, bet ir efektyviai atliktų darbą. Nenuostabu, kad kai kurie gamintojai turi gerą reputaciją, o kiti gauti tik skundus. Jei norite, kad gamintojas siūlytų kokybiškus gaminius ir ilgalaikę garantiją, tuomet būkite atidūs ir pasidomėkite, ką renkasi kiti. Naudinga pasidomėti skirtingais gamintojais ir tuomet nuspręsti, kuris iš jų pasiūlys kokybiškus gaminius.

Kuro rūšis

Atkreipkite dėmesį į tai, jog skirtingi granuliniai katilai gali būti šildomi skirtingu kuru. Todėl pasidomėkite, kuris iš jų bus ekonomiškesnis ar jums tinkamesnis. Tokiu būdu galėsite lengviau rasti tinkamą granulinį katilą.

Atsiliepimai

Kartais naudinga ne tik neskubėti renkantis prekę, bet ir pasidomėti, ką renkasi kiti. Atkreipkite dėmesį, jog granuliniai katilai gali būti labai skirtingi, todėl įsiklausykite į pirkėjų nuomones, kodėl jie renkasi vieną ar kitą gaminį ir ką patartų jums. Atsiliepimai padeda pasirinkti tinkantį gaminį.