Kas yra VIN patikra ir kodėl ji svarbi?

Kai norite pirkti naudotą automobilį, svarbu atlikti automobilio VIN patikrą. VIN (transporto priemonės identifikacinis numeris) yra unikalus identifikatorius, kurį gamintojas priskiria kiekvienam automobiliui. Jame pateikiama informacija apie automobilio markę, modelį ir pagaminimo metus, taip pat jo istorija ir kiti techniniai duomenys. Atlikę VIN patikrą galite patikrinti, ar automobilis nebuvo patekęs į eismo įvykius ir ar jis anksčiau nebuvo pripažintas avariniu. Todėl svarbu prieš perkant automobilį paprašyti pardavėjo pateikti transporto priemonės VIN kodą. Tai padės apsisaugoti nuo sukčių ir užtikrinti, kad perkamas automobilis neturi paslėptų defektų.

Kas yra VIN patikra?

VIN – tai 17 skaitmenų kodas, naudojamas kiekvienai transporto priemonei identifikuoti. Kodus priskiria gamintojas, juose pateikiama informacija apie automobilio istoriją, techniniai duomenys ir kita svarbi informacija. VIN patikros ataskaita leidžia detaliai įvertinti visus su automobilio istorija ir jo technine būkle susijusios faktus.

Kodėl turėtumėte atlikti VIN patikrinimą?

Kai norite įsigyti naudotą automobilį, VIN patikrą svarbu atlikti dėl kelių priežasčių. Pirma, tai gali padėti išvengti sukčiavimo. Jei pardavėjas negali nurodyti VIN kodo arba atsisako jį pateikti, tai yra raudona vėliava ir tikėtina, kad jis gali bandyti ką nors nuslėpti apie automobilio istoriją.

Antra, VIN patikra gali jums suteikti informaciją apie tai, ar automobilis nebuvo patekęs į didelius eismo įvykius ir ar tai nėra ardyta transporto priemonė. Ši informacija gali padėti jums priimti pagrįstą sprendimą, ar pirkti automobilį, ar ne.

Kaip atlikti VIN patikrinimą?

VIN galima patikrinti keliais skirtingais būdais. Vienas iš variantų – naudotis internetine paslauga, pavyzdžiui, Carvertical. Šios paslaugos pateiks išsamią ataskaitą apie automobilio istoriją, įskaitant informaciją apie bet kokius eismo įvykius ar avarijas. Be to, kai kuriais atvejais galite gauti ribotą VIN ataskaitą nemokamai. Apie tokią galimybę informacijos ieškokite internete.

Kita galimybė – pateikti VIN kodą Regitrai. Ji nesuteiks jums pilnavertės ataskaitos, tačiau leis susipažinti su informacija apie automobilį ir jam taikomus apribojimus (jei tokių yra). Tačiau jei norite detalesnės informacijos, kuri būtų pateikiama operatyviai (iškart po apmokėjimo), tuomet jums reikės rinktis aukščiau minėtą komercinį paslaugos tiekėją.

Nesvarbu, kurį būdą pasirinksite, svarbu įsitikinti, kad gausite tokią informaciją, kurioms jums reikia, kad priimti tinkamą sprendimą dėl automobilio pirkimo.

Daugiau informacijos ieškokite: https://visisupirkejai.lt/vin-patikra/