Vairavimo kursai – tai ko jums reikia

Kiekvienas šių laikų žmogus nori gyventi vis patogiau. Viena patogumo priemonių – automobilis, kuriuo atstumą įveiksite žymiai greičiau, nei eidami peškomis ar važiuodami dviračiu. Šiais laikais vis daugiau žmonių užsiregistruoja į vairavimo kursus. Norint vairuoti automobilį, privaloma yra išlaikyti vairavimo kursus, tik tada galėsite jį vairuoti. Vairavimo kursus sudaro teorinė ir praktinė dalis.

Teorinė dalis – svarbiausi aspektai

Teorinėje dalyje reikės žinoti viską apie vairavimą – kuris ženklas jus įspėja apie pavojų, kuri juosta reiškia nereguliuojamąją sankryžą, o kuri užsidegusi lemputė ant skydelio nurodo apie pasibaigusį langų skystį. Taip pat turėsite vairavimo pamokas, kurių metu mokysites dalyvauti eisme su kitais dalyviais. Turėsite atskreipti dėmesį į visas instruktoriaus pasakytas pastabas, kad galėtumėte išlaikyti egzaminą ir galėtumėte vairuoti saugiai, nekeldami pavojaus kitiems eismo dalyviams.

Vairavimo egzaminas – su kuo susidursite?

Išlaikius teorijos egzaminą, privalėsite išlaikyti ir vairavimo egzaminą – kurio metu turėsite taisyklingai prisiparkuoti, ir važiuoti gatvėmis pagal jums nurodytą maršrutą. Praktikuojantis vairuoti, bet dar neišlaikius egzamino, galima pratikuotis su šeimos nariu, kuris turi ne mažiau kaip 5 metus stažo turint vairuotojo teises. Tokiu atvėju privaloma vairuojamą mašiną pažymėti „M“ raide, kad įspėtumėte kitus eismo dalyvius, kad mokinates vairuoti ir jie būtų pasiruošę, jei norėsite staigiau stabdyti arba jei prireiktų daugiau laiko persirikiuojant į kitą eismo juostą. Mokėti vairuoti ir žinoti visą teoriją nepakanka. Kelyje reikia turėti greitą reakciją, nes pasitaiko atvėjų, kad kiti vairuotojai jums gali sudaryti avarinę situaciją, tai greita reakcija padeda išvengti susidūrimo arba turto suniokojimo.

Nepamirškite

Taip pat kelyje pasitaiko ir nenumatytų situacijų – gali sprogti arba išsileisti automobilio padanga, galite susidurti su kitu automobiliu arba gali pasibaigti degalai. Visoms situacijoms reikia būti pasiruošus išeitį, kad pavyktų tą situaciją išspręsti. Kaip elgtis kelyje ir kaip pasiruošti nenumatytoms aplinkybėms galėsite išmokti laikant vairavimo kursus, kad kelyje galėtumėte jaustis saugūs ir būtumėte pasiruošę kiekvienai situacijai. Išlaikius visus egzaminus ir gavus vairuotojo pažymėjimą yra labai svarbu kelyje būti tolerantiškiems vieni kitiems, laikytis saugumo reikalavimų ir prisiminti visas taisykles, kurių išmokote mokinantis teorijos, nes dažnai nuo to priklauso jūsų pačių ir kitų žmonių saugumas.