Ką reikėtų žinoti apie profesionalią burnos higieną?

Tikriausiai nėra labai daug žmonių, kurie noriai kalba apie dantų problemas. Kai kam net baisu yra pagalvoti apie apsilankymą pas odontologą, nes yra sukurti patys įvairiausi mitai apie juos. Tačiau tikrai yra būdų, kaip galima pas juos lankytis kaip įmanoma rečiau. Kad dantys būtų sveiki, juos reikia tinkamai prižiūrėti. Ir tinkamiausias būdas pasiekti kaip įmanoma geresnius rezultatus vykti pas specialistą, kai jokių problemų dar nėra. Toks apsilankymas nesukels nepatogumų, o profesionali burnos higiena duos labai daug naudos. Tad apie ją plačiau norime papasakoti šiame straipsnyje.

Kiek kartų per metus rekomenduojama atlikti profesionalią burnos higieną?

Dažniausiai galima girdėti dvi rekomendacijas:

  • Vieną kartą per metus, kuomet jūs pakankamai atsakingai žiūrite į dantų valymą, naudojate pačias kokybiškiausias priemones, dantis valote ne vien dantų šepetėliu, bet ir papildomomis priemonėmis. Taip pat tiek kartų pakanka kai nesiskundžiate jokiomis dantų problemomis.
  • Du kartus per metus. Tiek kartų per metus reikėtų atlikti burnos higieną jeigu dantų valymas nėra toks tinkamas, koks turėtų būti arba dantys nėra tokie stiprūs ir dažnai pasitaiko įvairios problemos. Tokiais atvejais jie turėtų būti prižiūrimi nuolatos, o tai reiškia, kad bent jau kelis kartus per metus jiems higiena yra privaloma.

Kodėl profesionali higiena yra privaloma?

Tikrai didžioji dalis žmonių dar neturi tinkamų įgūdžių valyti dantis, todėl kad nereikėtų susidurti su įvairiomis problemomis visada reikia atlikti tokį valymą. Per ilgai užsilikusios įvairios apnašos ir kiti panašūs dariniai gali sukelti labai didelius nepatogumus ir vizualiai atrodyti tikrai netinkamai, kad neretu atveju gali atbaidyti aplinkinius. Tokia procedūra tikrai nėra skausminga, todėl kiekvienas ją atlikti privalo.

Kaip atliekama profesionali burnos higiena?

Profesionali burnos higiena susideda iš tam tikrų etapų:

  • Akmenų šalinimas įvairiais prietaisais, kurie būtent tam ir yra skirti.
  • Pigmentinių dėmių šalinimas. Jos gali atsirasti dėl įvairių priežasčių, tačiau nereikia baimintis, kad jos išliks visam laikui. Būtent higienos procedūra gali pašalinti šią problemą.
  • Dažniausiai po akmenų šalinimo dantys yra poliruojami specialiais diskeliais, kurie yra ištepti specialia pasta.
  • Jeigu tam tikromis vietomis jūsų dantys yra jautresni, jų jautrumą galima sumažinti specialiomis priemonėmis.

Atlikus burnos higieną dantys atrodo visai kitaip, nei prieš šią procedūrą, jie tarsi pabaltėja, nors higiena nieko bendro su dantų balinimu neturi.