Kaip išsirinkti naujas komercines patalpas Vilniuje?

Kai verslas einasi sėkmingai, dažnai sekantis žingsnis verslo plėtrai yra naujų patalpų įsigijimas arba nuoma. Visgi naujos komercinės patalpos Vilniuje gali būti labai įvairios, todėl jų pasirinkimas ne toks lengvas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Ko reikia, norint tinkamai pasirinkti naujas komercines patalpas? Visų pirma, žinoti, kokį biudžetą galite skirti. Nuo to priklauso ne tik pasirenkamų komercinių patalpų dydis, bet ir vieta bei įrengimas. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, jog patalpas renkant reikia paskaičiuoti ir papildomus mokesčius, pavyzdžiui, PVM, komunalines išlaidas, tai taip pat sudaro didelę dalį sumos, todėl reikia nepamiršti jos įskaičiuoti.

Pirkti ar nuomoti?

Dažnai verslininkams kyla klausimas, ar reikėtų pirkti naujas patalpas, o gal geriau nuomoti? Tai priklauso nuo esamos situacijos. Jei jūsų padėtis leidžia jums investuoti į patalpų įsigijimą ir žinote, jog jūsų verslas tikrai nesiruošia bankrutuoti, tuomet galite išdrįsti ir įsigyti patalpas. Visgi neretai galima pastebėti, jog verslininkai nežino, kokia bus verslo ateitis – ar jis augs, išliks stabilus, o gal mažės, todėl verčiau renkasi patalpų nuomą, jog būtų tikri, kad prireikus kitų patalpų, galės palaukti, kol baigsis sutartis ir kraustytis kitur.

Kodėl svarbu pasitarti su darbuotojais?

Nepamirškite, kad darbuotojai praleis daug laiko komercinėse patalpose, todėl jų nuomonė yra lygiai tokia pat svarbi, kaip ir jūsų. Gal verta pasitarti ir su jais? Pasiteiraukite, kad jiems nepatinka dabartiniame biure. Tai padės suvokti, ko reikia naujose patalpose ir galbūt galėsite šį kartą išrinkti tai, kas tiks darbuotojams. Labai svarbu, jog darbuotojai būtų patenkinti naujomis patalpomis. Deja, bet dažnai su gerais darbuotojais tenka atsisveikinti dėl to, nes jie nekomfortiškai jaučiasi biure, todėl renkasi kitą įmonę. Tad jei norite išvengti šios situacijos, svarbu, jog rastumėte patalpas, kurios atitiktų ir darbuotojų poreikius. Taip pat nepamirškite, kad darbuotojams reikia ne tik darbo, bet ir poilsio erdvės. Tad skirkite daugiau laiko paieškoms, kad rastumėte tai, kas idealiai tiktų.