Svetainės foteliai – stilius ir funkcionalumas

Svetainės foteliai yra ne tik stilingas, bet ir funkcionalus interjero elementas. Jie gali sukurti jaukų patalpos atmosferą ir patogią sėdimąją vietą. Tačiau, rinkdamiesi tinkamą fotelį, turite atsižvelgti ne tik į jo išvaizdą ir dizainą, bet ir į jų funkcionalumą bei tinkamą vietą kambario interjere. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip pasirinkti tinkamą fotelį, kad jis būtų ne tik stilingas, bet ir funkcionalus.

Svetainės fotelių stilius

Pasirinkdami svetainės fotelį, turime atkreipti dėmesį į jo stilių, kaip jis dera su interjero tema arba, jei tai naujas kėdės pirkimas, į interjero koncepciją, kurią norime sukurti. Jeigu kambario stilius yra modernus, verta pažvelgti į kėdės, izoliuotos formos dizainus, o jeigu stilius yra klasikinis, reikės pasirinkti medinius fotelius su prabangos detalėmis. Taigi, prieš perkant svetainės fotelį, verta pasvarstyti, kaip jis gali atitikti jūsų interjero stilistiką.

Svetainės fotelių funkcionalumas

Funkcionalumas yra dar vienas svarbus svetainės fotelių pasirinkimo aspektas. Norėdami, kad fotelis būtų patogus ir jų funkcijos atitiktų reikalavimus, verta atkreipti dėmesį į jo dydį, formą, remiantis kūno pozicija ir funkcijas, laikantis sėdimojo padėties – pvz.: pasirinkti fotelį su pakilimu kojoms, kai reikia norimam kampui peržiūrėti televizorių. Taigi, funkcionalumas turėtų būti pagrindinis kriterijus, renkantis svetainės fotelį, kad jis atitiktų jūsų poreikius ir funkcijas.

Svetainės fotelių vietos pasirinkimas kambario interjere.

Į fotelio vietą kambario interjere turime atsižvelgti ir priklausomai nuo jo paskirties. Jei tai yra dekoratyvinis fotelis, tada jį galima pastatyti priešais sieną, o jei planuojate, kad jūsų fotelis atliktų tam tikras funkcijas, tokias kaip galimybė atsipalaiduoti po sunkaus darbo dienos, tada geriau jį pastatyti čia pat priešais televizorių arba židinio. Verta nepamiršti, kad svetainės fotelis neturėtų sukurti pernelyg spalvingo arba pernelyg įdomaus akcento teikiančio vien kambario interjerą.

Kitos galimybės, ką dar reikia žinoti renkantis fotelį

Fotelis taip pat turėtų būti atsparus laikui, kad galėtumėte rinktis tokį, kuris bus auginamas ilgą laiką. Taip pat turėtų būti lengvai prieinamas ir sutvarkomas, kad galėtumėte patogiai naudotis jo visą laiką. Atsižvelgiant į kitus kambario interjero elementus, pvz., grįžtamieji kėdės ar sofos, taip pat verta pasirinkti šilumą arba atvirkščiai – šalta neutralios spalvos, kad sukurtumėte harmoningą kambario interjero konceptą.

Nuo ko priklauso kaina?

Fotelio kaina priklauso nuo daugelio veiksnių. Pirma, didelę įtaką kainai turės konstrukcijoje naudojamų medžiagų tipas ir kokybė. Kokybiškos medžiagos, tokios kaip oda ar medis, gali būti brangesnės, tačiau tikėtina, kad jos tarnaus ilgiau nei jų pigesni analogai. Be to, kėdės dydis ir stilius gali turėti įtakos jos kainai, o sudėtingesnės konstrukcijos paprastai yra brangesnės. Galiausiai, svetainės fotelio kainai įtakos gali turėti ir prekės ženklas bei pardavėjas. Atlikę tyrimus ir apsipirkę, turėtumėte rasti stilingą ir funkcionalų fotelį už priimtiną kainą. Fotelių gera kaina galtie rasti Bonideco parduotuvėse.