Kaip prižiūrėti veido odą šaltuoju sezonu?

Galima sakyti, kad veido oda su iššūkiais susiduria ištisus metus, tačiau atšalus orams jų sąrašas gerokai išsiplečia. Sausas oras, temperatūrų pokyčiai, žvarbūs vėjai ir kiti panašūs veiksniai ženkliai prisideda prie to, kad oda ilgainiui praranda gyvybingumą, tampa labiau pažeidžiama ir kur kas šiurkštesnė. Visgi, tinkamai ją prižiūrint, galima išvengti visų šių nemalonių pasekmių – tai padaryti padės žemiau pateikti patarimai.

Rinkitės švelnesnius prausiklius ir valiklius

Kaip ir bet kuriuo kitu sezonu, pirmas odos priežiūros žingsnis yra jos prausimas, tačiau atšalus orams, reikėtų atkreipti dėmesį į savo naudojamą prausiklį. Šiuo laikotarpiu patariama pirmenybę teikti švelnesniems, kreminiams pieneliams – tokia tekstūra nepažeis odos barjero ir padės išvengti tokių problemų kaip paraudimas ar šerpetojimas. Dar geriau, jei jų sudėtyje bus ne tik drėkinančių, bet ir maitinančių ingredientų. Platų tokių priemonių pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/kosmetika-veidui/veido-sveitikliai-tonikai-makiazo-valikliai/f/all/prausikliai.

Tą patį būtų galima pasakyti ir apie makiažo valiklius. Siekiant nesudirginti ir taip jautresne tapusios odos, verčiau rinktis švelnesnius valančius kremus ir atsisakyti stiprų poveikį turinčių makiažo tonikų. Tiesa, įprastų tonizavimo priemonių iš rutinos nereikėtų išimti, tačiau turėtumėte įsitikinti, ar jų sudėtyje nėra odą sausinti galinčių ingredientų.

Pirmenybę teikite riebesniems kremams

Sodresnės, tirštesnės tekstūros kremai ant odos palieka apsauginę plėvelę, todėl ji dar geriau gali išsaugoti drėgmę. Drėkinantys kremai ypač aktualūs tuo atveju, jeigu daug laiko tenka praleisti šiltose patalpose, tačiau reikėtų nepamiršti ir odos maitinimo, kuris ypač aktualus tiems, kurie šaltuoju sezonu dažnai būna lauke. Tikėtina, kad dviejų skirtingų produktų rinktis nereikės: daugelis jų yra praturtinami ir drėkinančiais, ir maitinančiais ingredientais, tad svarbiausia atsakingai išnagrinėti kremo sudėtį.

Reguliariai šveiskite odą ir palepinkite ją kaukėmis

Nors gali pasirodyti, kad šaltuoju sezonu nereikėtų dar labiau jautrinti ir taip daugybę iššūkių patiriančios odos, šveitimo procedūros jai gali būti itin naudingos. Jų metu yra pašalinamos negyvos ląstelės, todėl drėgmė gali lengviau prasiskverbti į gilesnius audinius. Šveitimas rekomenduojamas kartą per savaitę. Jį galite atlikti ir namuose – tam tinka šveitikliai, specialūs losjonai, aparatai ar veido kaukės. Tiesa, pastarąsias atvėsus orams patariama naudoti ir odos palepinimui: kartą ar du kartus per savaitę reikėtų panaudoti produktus, kurie ją drėkina, maitina ar regeneruoja.

Pasirūpinkite odos apsauga

Nors galėtų pasirodyti kitaip, tačiau iš tiesų saulės spinduliai mūsų odai gali pakenkti net ir tuomet, jei mes jų dažnai nematome. Siekiant išvengti papildomų problemų, pravartu papildomai naudoti bent SPF10 filtrą turinčius kremus. Tiesa, kartais tokia apsauga yra aprūpinami ir veido kremai ar kiti kasdienybėje naudojami produktai, tad pravartu pasidomėti šia informacija.

Nepamirškite lūpų

Ši veido sritis šaltuoju sezonu taip pat pradeda dažniau sausėti ir skilinėti – siekiant to išvengti, ir lūpoms reikės papildomų priemonių. Geriausiai joms tiks maitinantys ar drėkinantys balzamai, kremai ir vazelinai. Papildomai galite įsigyti ir lūpų kaukes – jei bent kartais jomis pasilepinsite, šaltų orų poveikis lūpoms bus dar mažesnis.

Atsižvelkite į savo odos tipo poreikius

Pritaikydamos visus minėtus patarimus, turėtumėte atsižvelgti ir į savo odos poreikius – jei jie nesutampa su rekomendacijomis, verčiau nerizikuokite ir rinkitės įprastai naudojamus produktus. Tiesa, prie kiekvieno iš jų yra nurodoma, kokiems odos tipams gaminiai yra tinkami, tad Jums paprasčiausiai užteks pasitikrinti šią informaciją.

Vadovaujantis šiais patarimais, šaltasis sezonas Jūsų veido odai neturės jokios neigiamos įtakos. Daugybės pastangų tam tikrai neprireiks: svarbiausia išsirinkti tinkamas priemones ir nepamiršti odos reguliariai palepinti.