Saldūs patiekalai iš varškės

Daugelis tikrai yra smaližiai ir visada mielai renkasi nedidelį gabalėlį pyrago ar kito gardėsio. Tačiau verta pripažinti, kad saldžius patiekalus pasigaminti yra žymiai sudėtingiau, nei įprastus, tad tikrai ne kiekvienas tai gali padaryti. Tačiau yra keli patiekalai, kurie gali būti tarsi desertas, bet jie valgomi tarsi įprastas patiekalas ir visi jie gaminami iš varškės.

Puikus varškės apkepas

Varškės apkepas yra toks patiekalas, kuris gali būti valgomas kaip įprastas patiekalas arba kaip desertas. Jis puikus ir tuo, kad nebūtina jo viso suvalgyti dar šviežio ir karšto, o jis kuo puikiausiai gali būti valgomas ir šaltas. Tad iškeptas varškės apkepas gali būti laikomas ir kelias dienas, nes jis negenda taip greitai, tik, aišku, jį reikėtų sandariai uždaryti, kad nesudžiūtų ir geriau laikyti vėsioje vietoje. Verta paminėti ir tai, kad varškės apkepo receptai gali būti skirtingi. Jeigu nemėgstate labai įmantraus maisto, rinkitės apkepą, kuris yra klasikinis ir jam reikia vos kelių ingredientų, tai yra varškės, miltų, manų kruopų, kiaušinių, cukraus, druskos. Jeigu norite įmantresnio, tada tokį pat receptą galite pagardinti razinomis.

Patys skaniausi kepti varškėčiai

Daugeliui varškėčiai asocijuojasi su vaikų maistu. Juk toks patiekalas yra tikrai mėgstamas mažųjų, juos jie galėtų valgyti kiekvieną dieną. Tačiau verta žinoti ir tai, kad varškėčiai gali būti valgomi ne vien tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. Tai yra ganėtinai sotus patiekalas, nes pagamintas iš varškės, kuri sotumu tikrai pasižymi. Varškėčiai gali būti valgomi tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Aišku, jeigu norite pasidaryti keptus varškėčius, juos galbūt sudėtinga pasidaryti, nes tai užtruks žymiai ilgiau laiko. Nes jų kepimo laikas yra kur kas ilgesnis. Tad pusryčiams tai gali būti per ilgas laikas. Jeigu juos virsite, viskas užtruks vos kelias minutes, o kepimui reikės apie 20-30 min, priklausomai nuo orkaitės. Todėl kepimo variantą verta pasilikti vakarienei.

Nesunkiai pagaminami lietiniai su varške

Lietiniai blynai su varške yra dar vienas tų patiekalų, kurie gali būti priskiriami tiek prie desertų, tiek prie normalių patiekalų. Tad jeigu norite paskanauti, bet ir kartu pavalgyti, šis pasirinkimas gali būti puiki išeitis. Ir dar vienas labai geras dalykas, kurį galima pasakyti apie lietinius blynus yra tas, kad juos galima išsikepti pakankamai greitai, jeigu yra paruošti ingredientai iš anksto. Tada belieka juos pasišildyti ant keptuvės ir patiekti su užpilu.