Kaip atrodo šiuolaikiniai namų projektai?

Daugeliui žmonių didžiausia gyvenimo svajonė yra gyventi tokiame būste, kuris iki mažiausių smulkmenų yra įrengtas pagal asmeninius poreikius. Tokiu atveju galima pirkti ne jau pastatytus namus, tačiau užsisakyti projektus iš specialistų, kurie iki mažiausių akcentų padės sukurti svajonių namus.

Šiuo metu, net ir esant gana didelei infliacijai – statyba vis dar auganti sfera, tad ir žmonėms yra iš ko rinktis.

Maža kvadratūra, tačiau daugiau erdvės

Jokio skirtumo, ar žmogus renkasi naujos statybos namą, butą ar kotedžą – dažniausiai egzistuoja tos pačios taisyklės, kuriomis remiantis būstas yra statomas.

Taip jau yra, kad dėl pigesnės statybos ir tuo pačiu mažesnių išlaikymo kaštų – šiuo metu dažniausiai pasirenkami mažesnės kvadratūros namai ir tuo pačiu kuriami tokie projektai, kuriems nereikia daug vietos.

Tačiau net ir būdami mažesni jie dažniausiai yra erdvūs. Tai ir labiausiai skiria senos ir naujos statybos namus. Sena dažniausiai yra gal ir erdvesnė, tačiau išplanavimas ne toks patrauklus, tad  ir gyvenimas dažniausiai ne toks patogus.

Norisi didesnio įrengimo

Taip pat daugelis specialistų pastebi, kad lietuviai sutinka mokėti kur kas daugiau, tačiau būti ramūs, kad jie perka būstus su daliniu įrengimu. Paprasčiausiai nesinori gaišti savo laiko. Taip įrengimas gali kainuoti kur kas mažiau, jeigu patys atliksite darbus arba šiek tiek mažiau, jeigu samdysite asmenis, kurie viską atliks už Jus. Visgi, šios opcijos nebėra tokios mėgstamos. Tikimasi, kad statybų rangovai viską padarys patys, kad klientai galėtų tik ateiti į namus ir ramiai juose gyventi nesukdami galvos dėl to – kaip atrodo namų sienos bei grindys.

Kuriami asmeniniai projektai

Galiausiai pastebima, kad dažniausiai užsisakant projektuotojus paslaugas norisi, kad idėja būtų tokia, kaip prašo klientas iki mažiausių smulkmenų. Dėl to pakartotiniai projektai nėra dažnas pasirinkimas. Jie kainuoja pigiau, tačiau reikia susitaikyti, kad ne viskas bus taip, kaip norisi. Ir dėl to daugelis žmonių sutinka mokėti kiek brangiau, tačiau būti ramiu, kad gyvena tokiuose namuose, kurie iki mažiausių akcentų atitinkantys poreikius.