Patiekalai, kuriuos galite pagardinti alyvuogėmis

Alyvuogės yra ne tik skanus, bet ir sveikas užkandis. Todėl nenuostabu, jog vis daugiau žmonių nori jas įtraukti į dienos mitybos racioną. Tačiau kyla klausimas, prie kurių patiekalų priderinti alyvuoges? Ar jas apskritai galima derinti? O gal reikėtų valgyti vienas? Apžvelkite patiekalus, kuriuos galite pagardinti alyvuogėmis, galbūt kils naujų idėjų vakarienei.

Mėsa

Daugelis lietuvių iki šiol valgo mėsos produktus. Jeigu ir jūs kol kas nepasukote vegetariškos mitybos keliais, pagardinkite mėsą alyvuogėmis. Toks patiekalas bus ne tik skanus, bet ir maistingas. Dažnai mes pamirštame, kad bulvės ar makaronai negali būti vienintelis pagardas, reikia pasirinkti ir maistingas daržoves, kurios suteiktų naudos mūsų sveikatai. Valgome ne tik dėl skonio, bet ir sveikatos.

Sūris

Dažnai sūris tampa žmonių mėgstamu užkandžiu. Sūris labai sveikas, tačiau ne tuomet, kai valgomas kiekvieną dieną kilogramais. Tam, kad suvalgytumėte mažiau sūrio ir nepersivalgytumėte, turėtumėte sūrį derinti kartu su alyvuogėmis. Tokiu būdu ne tik patiekalas bus maistingesnis, bet ir nekaloringas.

Salotos

Kokios salotos be alyvuogių? Alyvuogės ne tik salotoms suteiks gardų skonį, bet ir daug maistingų medžiagų. Tad jeigu esate vienas iš tų žmonių, kurie nori valgyti salotas, tačiau negali prisiversti, pats metas pasirinkti naują ingredientų – alyvuoges ir gardžiai užkandžiauti.

Vynas

Nesvarbu, mėgstate vyną su alkoholiu ar be, jis vis tiek puikiai tiks su alyvuogėmis. Kadangi alyvuogės suteikia vynui dar gardesnį skonį, tai tampa labai dažnu pasirinkimu. Išmėginkite vyną kartu su alyvuogėmis ir pajuskite naują, dar nejustą skonį.

Ryžiai

Ryžiai gali būti ne tik sausi, bet ir neskanūs, jeigu valgomi be pagardų. Tad naudinga rinktis alyvuoges, kurios ne tik ryžiams suteiks maistingų savybių, bet ir gardų skonį.

Makaronai

Makaronai, kaip ir ryžiai, nelabai gali būti valgomi vieni. Na, bent jau ne tuo atveju, kai norisi skaniai užkąsti. Tad jeigu norite pagardinti makaronus, turėtumėte rinktis alyvuoges, kurios ne tik suteiks skanesnį skonį, bet ir maistingų savybių.