Veterinarai pataria: šunims turi būti duodamas tik tinkamas maistas

Kiekvienas specialistas yra tam tikros srities profesionalas, todėl kai jis duoda patarimus, į kuriuos reikia atsižvelgti. Jeigu turite augintinį, o konkrečiau šunį, tai visada reikėtų klausyti veterinaro patarimų, kaip jis turi būti prižiūrimas, kokiu maistu maitinamas ir panašiai. Tad šiame straipsnyje pateikiame kelis veterinaro patarimus, kurie susiję su šunų ėdalu, į ką svarbu atkreipti dėmesį, kaip pasirinkti ir panašiai.

Koks šunų maistas yra geriausias?

Vieno teisingo atsakymo pasakyti nėra galimybės, nes svarbiausia reikia atsižvelgti į jo sudėtį, kad kaip įmanoma jis būtų kokybiškesnis, turėtų kaip įmanoma daugiau mineralų ir kitų maistingų medžiagų, kurios yra reikalingos šunims. Būtent nuo ėdalo gali priklausyti šuns sveikata, kaip jis jaučiasi, kaip atrodo, tad maistas yra vienas iš svarbiausių. Kadangi šunų ėdalo pasirinkimas yra pakankamai nemažas, todėl atidžiai reikėtų jį rinktis. Vienas iš tinkamų pasirinkimų gali būti Carnilove maistas. Jis savyje turi visas reikalingas medžiagas, kurios gali būti reikalingos jūsų augintiniui.

Tinkamas ėdalo kiekis

Dar veterinaras nori atkreipti dėmesį, kad šunys turi būti maitinami ne tik geru ir subalansuotu ėdalu, bet visada turi būti duodamas tinkamas kiekis ir niekada nereikia jų peršerti. Svarbu yra atkreipti dėmesį ant maisto nurodytoje etiketėje, kiek samtelių ar gramų reikia įdėti šuniui per vieną maitinimą. Yra natūralu, kad šeimininkai labai myli savo augintinį, todėl nenori, kad jis liktų alkanas, tad dažnai jam duoda maisto kur kas daugiau, nei kad priklauso ir taip tik kenkia jam. Jeigu jam duosite kokybišką ėdalą, žinokite, kad jam pakaks ir mažesnės porcijos, nes ji bus maistinga ir šuo būtinai juo pasisotins.

Kaip pasirinkti tinkamą ėdalo variantą?

Renkantis reikia atkreipti dėmesį į ne vieną aspektą:

  • Rinkitės tik tam tikram šuns amžiui skirtą maistą, nes kiekvieno šuns gyvenimo tarpsnyje yra reikalingos skirtingos maisto medžiagos;
  • Labai svarbu kokybė, todėl stenkitės jį pirkti iš specializuotų parduotuvių;
  • Atsižvelkite į kailį ir jo spalvą, nes tai irgi gali signalizuoti, kad maistas turi būti renkamasis specialus;
  • Jeigu šuo turi skrandžio ar kitų panašių problemų, reikia orientuotis į tokio tipo maistą, kuris būtų pritaikytas būtent jiems.