Dažniausi užduodami klausimai apie oro kondicionierius

Oro kondicionieriai padeda užtikrinti produktyvų ir kokybišką darbą biure bei komfortišką poilsį namuose. Pagal atliktus tyrimus, žmonės nepalyginamai geriau ir greičiau atlieka darbus, kai dirba optimalioje temperatūroje. Tinkamoje temperatūroje geriau pailsima.

Taigi, manome, kad ne retas žmogus yra pastebėjęs šio prietaiso naudą, tačiau taip pat ne retai išgirstame krūvas klausimų, susijusių su priežiūra ir kitais aspektais. Šiame tekste tikimės Jums suteikti bent kažkiek naujos informacijos.

Valymas reikalingas?

Kalbant apie priežiūrą, visada su priežiūra susijusius klausimus galite patikėti šios srities specialistui, tačiau dažnu atveju, kai problema nėra didelė bei norisi sutaupyti, kai kuriuos darbelius galite atlikti ir patys. Pavyzdžiui, tokius, kaip filtro keitimas. Beveik visi kondicionieriai reikalauja reguliaraus filtro pakeitimo. Ir tai yra natūralu – juk dažnu atveju jie įrengti ten, kur gyvena žmonės ir gyvūnai, taigi, ore skraido dulkės ir taip įrenginys greičiau užsiteršia. Įrenginio nepriežiūra gali kainuoti daugiau, nei reguliari priežiūra – prietaisas, kuriam neskiriamas atitinkamas dėmesys, sunaudoja daugiau energijos ir greičiau dėvisi, prasčiau veikia.

Montavimas

Dažnas žmogus baiminasi, kad oro kondicionieriaus montavimas sukels nemažą netvarką bei bus pernelyg sudėtingas. Todėl jaučiame pareigą trumpai aprašyti šį procesą. Visų pirma, yra įvertinamas patalpos, kuriame bus atliekamas įrengimas, dydis: jei patalpa didesnė, parenkama didesnė aparatūra, jei patalpa mažesnė – atvirkščiai. Visa tai nuspręsti padės specialistas.  Įrenginiai gali būti tvirtinami ir viduje, ir lauke. Pirmu atveju (kai tvirtinimas vyksta vidaus patalpose) įrenginys yra pritvirtinamas prie tam specialiai skirtos plokštės ir tik tada kartu su plokšte montuojamas prie jam skirtos sienos. Antru atveju (kai montavimas yra organizuojamas lauko patalpoje) tvirtinimas vyksta kiek kitaip. Detalės, kuriomis tvirtinama, yra dar tvirtesnės, nei prieš tai minėtos. Vidinis įrenginys išgręžiant sieną sujungiamas su viduje esančiu įrenginiu. Tačiau tiek pirmu, tiek antru atveju darbai atliekami atsižvelgiant į estetiką – paslepiami laidai ir kitos grožio nesuteikiančios dalys.

Tikimės, kad dvejojančius, ar įsigyti šį produktą, šis tekstas paskatino galutinai apsispręsti, o jau įsigijusius šiuos komfortą garantuojančius įrenginius praturtino naujomis žiniomis.