Malkos internetu: ką reikia žinoti prieš perkant?

Ruošiatės pirkti malkas internetu? Tai gali būti ne tik saugus apsirinkimas, bet ir puikus būdas, kaip sutaupyti pinigus. Visi žinome, jog tai, kas internete, visada kainuoja pigiau. Visgi prieš perkant, reikia atsakyti sau į tam tikrus klausimus, jog netektų nusivilti.

Kokio medžio malkas rinksitės?

Nepamirškite, kad malkos gali būti skirtingų medžių. Tad nuo to priklauso ne tik jų kokybė, bet ir kaina. Pasidomėkite, kokio medžio malkos siūlomos.

Kaip buvo džiovinamos malkos?

Dažnai žmonės domisi, ar tai biokuras ir mano, jog tai esminis kriterijus. Tačiau malkos gali būti džiovinamos skirtingais būdais ir tai kur kas svarbesnis dalykas nei ekologiškumas ar ekonomiškumas. Jei malkos nekokybiškai džiovinamos, jog tiesiog nesiteiks norimo efekto ir reikės jas išmesti.

Kokia malkų paskirtis?

Kam skirtos malkos? Turbūt paprasčiausia rinktis universalias malkas, tokiu būdu galėsite naudoti ir šildyti, ir maisto ruošimui. Visgi nepamirškite, jog kai kuriais atvejais galima rinktis malkas, kurios būtų skirtos tik vienam konkrečiam dalykui.

Kiek kainuoja malkos?

Malkų kaina priklauso nuo to, kokios jos kokybės. Tad jei norite sutaupyti, rinkitės biokurą, kuris kainuoja pigiau, tačiau atkreipkite dėmesį į tai, kokia malkų kokybė. Pasidomėkite anksčiau minėtais kriterijais ir nepamirškite, kad kaina taip pat priklauso nuo kiekio, kurį gausite. Tad atkreipkite dėmesį prieš perkant. Kai kuriais atvejais kokybiškos malkos kainuoja pigiau tik dėl to, jog jų parduodamas kiekis yra mažesnis.

Kas pasirūpins pristatymu? Kiek tai kainuos?

Ar į kainą įskaičiuotas pristatymas? O gal pristatymu teks rūpintis patiems? Pasidomėkite, jog vėliau nereikėtų susidurti su papildomomis išlaidomis.

Ką daryti, jei malkos atkeliaujate nekokybiškos?

Gavote nekokybiškas malkas? Nesijaudinkite, jei pirkote Lietuvoje, galite grąžinti per nurodytą laiką ir susigrąžinti pinigus. Žinoma, už pristatymo ir grąžinimo išlaidas turbūt mokėti reikės jums.

Ar galima grąžinti gaminius, kurie pirkti iš užsienio?

Perkant iš užsienio, dažniausiai tenka pamiršti apie nekokybiškų gaminių grąžinimą, kadangi tai kainuoja per brangiai. Tad verčiau rinkitės Lietuvos pardavėjus.