Vitaminai vaikams: Kaip juos parinkti?

Vitaminai vaikams: Kaip juos parinkti?

Yra daug įvairių vitaminų ir papildų, kurie teigia, kad yra naudingi vaikams, tačiau kaip žinoti, kuriuos iš jų iš tikrųjų verta duoti savo vaikui? Štai keletas dalykų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis vitaminus vaikams:

Svarbiausi prioritetai:

  • Pasitarkite su savo vaiko gydytoju Jis (ji) galės jums patarti, ar jūsų vaikui iš tikrųjų reikia papildų, o jei taip, kokie papildai būtų tinkamiausi.
  • Apsvarstykite vaiko mitybą. Jei jo mityba subalansuota ir įvairi, tikėtina, kad visas reikalingas maistines medžiagas jis jau gauna vien tik su maistu. Tačiau jei jūsų vaiko mityba ribota (pavyzdžiui, jei jis yra išrankus ar alergiškas maistui), gali prireikti maisto papildų, kad jis gautų pakankamai vitaminų ir mineralų.
  • Ieškokite specialiai vaikams skirtų vitaminų. Paprastai jie būna vaikams tinkamos formos, pavyzdžiui, kramtomosios tabletės arba guminukai, todėl juos vaikai vartoja be rūpesčių. Šiuo atveju Jums gali padėti Neolife vitaminai vaikams, jie turi platų spektrą įvairių vaikiškų vitaminų.
  • Patikrinkite dozę. Įsitikinkite, kad vaikui duodate teisinga vitaminų papildų dozė – per didelė dozė gali būti tokia pat žalinga kaip ir per maža. Žinokite apie galimą šalutinį poveikį. Kai kurie vitaminai, pavyzdžiui, vitaminas A ir geležis, vartojami didelėmis dozėmis gali būti toksiški, todėl svarbu atidžiai laikytis dozavimo nurodymų. Jei kyla abejonių, pasitarkite su savo vaiko pediatru.
  • Rinkitės patikimą prekės ženklą. Patikrinkite, ar pasirinktas vitaminų gamintojas yra sertifikuotas ir patikimas.

Ką daryti jei vaikas atsisako valgyti vitaminų? Keletas idėjų:

Padarykite jų vartojimą kasdienės rutinos dalimi. Jei vitaminų vartojimas taps vaiko kasdienės rutinos dalimi (pavyzdžiui, padėkite juos ant pusryčių stalo), bus mažiau tikėtina, kad jis pamirš ar atsisakys juos vartoti. Turėkite kantrybės, kadangi įpročiai susiformuoja laikui bėgant.

Išbandykite įvairias formas. Jei vaikas nemėgsta vartoti tablečių, išbandykite kramtomuosius ar skystus vitaminus. Vaikams taip pat tinka kramtomieji vitaminai, nes jų skonis primena saldainius.

Pasirūpinkite, kad jie būtų įdomūs. Galite nusipirkti vitaminų, kurių forma kramtomosios gumos arba kramtomosios tabletės, kurias vaikams smagu vartoti.

Paslėpkite juos maiste. Dažnai vitaminus galima paslėpti maiste (pavyzdžiui, sutrinti juos į miltelius ir įdėti į jogurtą). Tai ypač gerai tinka mažesniems vaikams, kurie dar nemoka atpažinti.

Apsišarvuokite kantrybe – su vaikais jos reikia labai dažnai. Tačiau ko nepadarysi dėl jų, jie papildo mūsų gyvenimą.